sreda, 20. september 2017

Odvetnik za razvezo, je rešil zakonsko zvezo s temi štirimi vprašanji



Odvetnik za razvezo, je rešil zakonsko zvezo s temi štirimi vprašanji



Odgovorite na vprašanja, predno naredite korak, ki ga boste morda obžalovali

Rafael Goncalves, mlad brazilski odvetnik za razveze, je objavil fotografijo z vprašanji, ki jih je zastavil svojim klientom na Facebooku – in postalo je nalezljivo. V zapisku so navedeni dokumenti, ki so potrebni za uraden začetek postopka razveze zakonske zveze; potem pa je dodano povabilo parom naj odgovorijo na štiri vprašanja, preden vrnejo dokumentacijo. Ko so ga o tem kasneje spraševali, je Goncalves razložil, da je med pogovorom s svojo klientko ugotovil, da še vedno ljubi svojega moža.

Odvetnik za razveze, ki pomaga strankam do sprave
„Izgubil sem klienta, toda pridobil sem nekaj prijateljev“, je Rafael pojasnil na Facebooku. Kljub tveganju, da bo izgubil klienta, je klientki postavil ta štiri vprašanja, da ji je omogočil razmislek, preden se odloči za razvezo. To je bila čudovita gesta osebe, katere služba običajno pomeni končanje zakonske zveze. „Mislim, da nisem naredil nič posebnega in po mojem mnenju, bi morali vsi moji kolegi ravnati enako“ je povedal za Good News Network.

Štiri vprašanja, ki prinašajo spremembe
Tu so vprašanja, ki jih je Rafael zastavil svojim klientom:
-          Ali sem naredil vse, da bi rešil zakon?
-          Ali je ločitev res najboljša rešitev?
-          Kdo so ljudje, ki najbolj vplivajo name ?
-          Koliko težkih trenutkov sta skupaj premagala in kako sta se srečala?
Naslednji dan se je par vrnil k njemu in pojasnil, da ne želita nadaljevati postopka razveze njunega zakona. Jasno je, da sta si vzela čas in si postavila prava vprašanja glede njunega odnosa in se odločila, da drug drugemu dasta še eno priložnost. “Nihče ne stopi v odnos, zato da bi ga nato prekinil in nihče se ne poroči z namenom, da bi se ločil. Živimo v družbi, ki je potrošniško naravnana in meče stran stvari namesto, da bi jih popravila, žal pa se to prenaša tudi v odnose”, razlaga Goncalves.
“Včasih moram obravnavati pare, ki so še vedno zmedeni, ko se odločijo za začetek postopka razveze, in v vročici čustev, ne premislijo dobro predno sprejmejo takšno odločitev. (V tem primeru) ločitev ni bila potrebna, ker sta še danes skupaj”, je rekel Goncalves. To je razlog, zakaj se je odločil objaviti svoje sporočilo v medijih, v upanju, da bi lahko pomagal drugim parom.

Novi ljubezenski guru?
Ko je dobil okrog 330,000 všečkov, se je Rafael Goncalves odločil odpreti zasebno stran, z namenom, da bi omogočil drugim ženskam razpravljati o svojih problemih v odnosih. “Vse kar objavljajo, je razvrščeno”, pojasnjuje. V prostem času Rafael Goncalves na svoji strani objavlja nasvete o ljubezenskih zadevah in brez oklevanja išče pomoč v Svetem pismu.

Amelie Hillairet
Vir: Aleteia

Zakonska in družinska terapevtka Nataša Leskovec, Zavod Agape.
Zakonska in družinska terapija in svetovanje
031 554 496
zavod.agape@gmail.com


|



Ni komentarjev:

Objavite komentar

So težave v zakonu premostljive